Motorina a ajuns la 19 lei și 80 de bani per litru

ANRE anunță o scădere a prețurilor la carburanți pentru ziua de mâine, ca urmare a scăderii cotațiilor Platts la bursele internaționale și a aprecierii monedei naționale în raport cu dolarul SUA. Potrivit ANRE, prețurile la benzină vor scădea cu 20 de bani, iar cele la motorină cu 22 de bani. Astfel, motorina va fi comercializată la un preț maximal de 19,80 lei/litru, valoare comparabilă cu cea din 26 ianuarie 2022. Aceste prețuri se aplică pentru data de 03.05.2023 și au fost stabilite de către ANRE.

ANRE a reamintit consumatorilor că monitorizează constant prețurile la carburanți și informează periodic despre evoluțiile pieței. Agenția a asigurat publicul că actualul mecanism de stabilire a prețurilor este transparent și garantează corectitudine maximă atât în perioadele de creștere a cotațiilor, cât și de descreștere ale acestora.

Pe lângă aceasta, ANRE continuă să monitorizeze piața produselor petroliere și să colaboreze cu autoritățile relevante pentru a asigura respectarea normelor și regulamentelor în domeniu. În cadrul acestor demersuri, ANRE își propune să promoveze transparența și concurența pe piața produselor petroliere, pentru a proteja interesele consumatorilor.

În contextul acestor evoluții pozitive ale prețurilor la carburanți, consumatorii sunt încurajați să continue să se informeze și să compare prețurile la diferiți furnizori de produse petroliere. ANRE recomandă tuturor să aleagă cu atenție furnizorul și să se asigure că produsele achiziționate respectă standardele și reglementările aplicabile.

Total
0
Shares
Total
0
Share