Alte știri

Mulți oameni nu țin cont de asta: Ce trebuie să evitați după ce faceți sex?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sexul face parte din viața noastră, ne menține sănătatea și frumusețea. Însă pe cât de plăcut este, pe atât de periculos poate fi. Iată câțiva pași pe care trebuie să-i faceți ca să evitați pericolele, scrie Sanoteca.md. 

Nu e obligatoriu ca după sex sa sări din pat și să mergi să faci duș. Totuși, să te speli după o partidă de sex este recomandat atât pentru bărbați, cât și pentru femei pentru a evita infecțiile tractului urinar (UTI). Spălați zona din jurul (nu înăuntru) organelor genitale cu apă caldă. Puteți încerca săpunuri moi, dar dacă aveți piele sensibilă sau dacă aveți deja o infecție s-ar putea ca ea să se irite. Bărbații cu prepuț ar trebui să-l tragă ușor și să se spele dedesubt.
 
Unele femei cred că trebuie să curețe interiorul vaginului după ce au făcut sex cu apă sau cu anumite lichide. Acest lucru poate duce la apariția mai multor infecții. Spălatul în interior poate afecta echilibrul natural al bacteriilor care protejează vaginul. Cea mai bună modalitate de a îngriji vaginul după sex este să-l lăsați să se curețe în mod natural. De asemenea, rețineți că un miros ușor este normal și poate că nu este un semn al unei probleme.
 
Farmaciile oferă o gamă largă de șervețele, creme și spray-uri, pretinzând că acestea v-ar ajuta să „împrospătați” zona intimă. Unele dintre ele sunt făcute cu săpunuri dure, detergenți, șampoane, parfumuri sau loțiuni care pot face ca pielea să sufere. Doar spălați-vă delicat cu apă caldă după sex și evitați tampoanele parfumate, diverse spray-uri, mai ales dacă sunteți sensibili la infecții.
 
În timpul sexului, bacteriile pot pătrunde în uretră, tubul care transportă urina din corp. Acest lucru poate crește riscul de infecție. După ce mergeți la toaletă, spălați-vă. Așadar, bucurați-vă de timpul petrecut cu partenerul, apoi mergeți la baie. Dacă sunteți femeie, ștergeți zona intimă din față spre spate pentru a evita răspândirea bacteriilor.
 
Ca să puteți urina mai des, consumați mai multă apă. Când sunteți hidratat, veți merge la baie mai des, iar acest lucru înseamnă că mai multe bacterii vor fi eliminate din organism înainte ca infecțiile să apară.
loading...

Comments are closed.