Munteanu, ACUM, îl susține pe Năstase. Atunci îl făcea mincinos și fricos!

valeriu munteanu si nastase, munteanu program electoral, munteanu primar, munteanu chisinau, nastase pro-european, nastase si unionistii

În cadrul unei conferințe de presă organizate în această dimineață, fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu a anunțat că părăsește Partidul Liberal și va susține în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2018, blocul ACUM din care fac parte Partidul Acțiune și Solidaritate, condus de Maia Sandu și Partidul Platforma DA, condus de Andrei Năstase.

Merită de menționat faptul că pentru campania pentru Primăria municipiului Chișinău, Valeriu Munteanu a fost candidat din partea Partidului Liberal, iar Andrei Năstase, din partea celor două partide de opoziție care formează în momentul de față blocul ACUM. Munteanu a dus o campanie foarte agresivă, atacând în nenumărate rânduri contracandidații, printre care și pe Andrei Năstase.

Fostul ministru al Mediului l-a numit pe Andrei Năstase drept un fricos care fuge de dezbaterile electorale pentru că este departe de problemele orașului. Munteanu a declarat că liderul PPDA este impotent să se descurce fără suflorii săi, fără ajutoare și fără jurnaliștii de buzunar. Totodată, fostul liberal l-a învinuit pe Năstase că ar fi furat din planurile lui Dorin Chirtoacă, pentru că în programul lui electoral se regăsesc proiecte care deja sunt în plină desfășurare. Alte puncte din planul electoral cu care a venit Năstase în fața alegătorilor ar contraveni după părerea lui Munteanu normelor europene și mai mult de atât, ar încălca prevederile Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană.

Cu toate acestea, în campania electorală au apărut și calități comune pe care le dețin cei doi. Astfel, deși vor să pară modești, ambii candidați au averi impresionante, conturi de mii de euro, case de lux și loturi de teren.

Finul de cununie al oligarhului condamnat penal Victor Țopa, Andrei Năstase, a declarat că în 2017 nu a câștigat oficial niciun bănuț. Jurnaliștii de la Ziarul de Gardă au scris însă că acesta a acumulat 35 de mii de euro din vânzarea automobilului său de lux, iar alte 77 de mii de euro au fost acumulați de soția sa care locuiește cu cei trei copii în Germania.

Mai mult, acesta a arătat în declarația de venit că are în proprietate 11 case, iar cea mai luxoasă se află într-un cartier rezidențial din Capitală. Oficial, locuinţa ridicată pe un lot de șapte ari are o suprafață de 156 de metri pătrați și este estimată la puţin peste 2 milioane de lei. Presa a scris anterior că, în realitate, imobilul de trei nivele are aproape 450 de metri pătraţi și ar costa în jur de șapte milioane de lei. Năstase l-a înregistrat pe numele mamei sale de 80 de ani, care locuiește într-o casă modestă în Mândrești, Telenești.

Potrivit jurnaliştilor de investigaţie, Andrei Năstase mai are o casă luxoasă în oraşul Bad Homburg din Germania, la 25 de kilometri de Frankfurt. Acolo locuieşte soţia şi cei trei copii ai săi. În acelaşi oraş sunt stabiliţi și oligarhii Victor și Viorel Țopa, condamnați penal în Moldova. Potrivit Ziarului de Gardă, Năstase a acumulat pentru campania electorală aproape 300 de mii de lei din donații.

Iar candidatul Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a raportat în declarația sa de avere un venit de 306 mii de lei din salariu. Acesta are în proprietate o casă de aproape 150 de metri pătrați în satul Floreni, Anenii Noi, dată în exploatare în anul 2012. Terenul de opt ari, l-a obținut în 2007 prin repartizare, atunci când deja era primar al localității.

Anul trecut, Valeriu Munteanu a fondat două companii, însă nu a declarat veniturile acestora pe motiv că încă nu sunt funcţionale. Ziarul de Gardă scrie că principala sursă de finanțare a campaniei sale electorale este Partidul Liberal, care a cheltuit 1,5 milioane de lei.

Total
0
Shares
Total
0
Share