Alte știri

Fost candidat al blocului ACUM: La Kiev, Maia Sandu a reiterat declarația scandaloasă a lui Nicu Popescu la București

Pinterest LinkedIn Tumblr

Valeriu Munteanu, fostul candidat al blocului ACUM la alegerile parlamentare din februarie 2019, se arată dezamăgit de politica pe care o face Maia Sandu în fruntea Guvernului. Potrivit lui, la Kiev, doamna premier a confirmat ce a spus ministru de Externe Nicu Popescu, la București – că în 1992 în R. Moldova ar fi fost un război civil, deși istoria arată că a fost un conflict armat cu implicarea Armatei ruse.

Ministrul de Externe al RM a vorbit la București (1 iulie 2019) despre conflictul transnistrean ca un „război civil”. În urma presiunilor publice a revenit și a spus că a făcut o gafă. Valeriu Munteanu a așteptat cu interes discursul doamnei prim-ministru la Kiev inclusiv pentru a corecta gafa de la București.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Urmărind discursul dnei Maia Sandu la Kiev, în prezenta președintelui Ucrainei, fostul deputat liberal a constat cu mare uimire că:

1. Cuvântul Rusia NU apare în discursul premierului RM de la Kiev;

2. Termenul „trupe străine rusești” nu apare nici el în discurs, așa cum nu a fost menționată nici retragerea neconditionată a acestora.

3. Premierul RM nu a cerut la Kiev un parteneriat cu Ucraina pentru retragerea trupelor ruse din RM și Ucraina, așa cum nici nu a menționat că Chișinăul nu va accepta nici „federalizare” nici „statut special” (care e același lucru).

Practic, Rusia a fost exclusă de Chișinău din relația bilaterală RM–Ucraina.

Concluzia lui Munteanau: „La Kiev, premierul R. Moldova a confirmat ce a spus la București Ministrul de Externe al RM”.

valeriu munteanu, blocul acum, binomul acum, circumscriptia 18, ilan shor orhei, shor orhei, raionul orhei candidati

loading...

Comments are closed.