Alte știri

Muntenegru a raportat un caz de COVID-19, la trei săptămâni după ce țara a fost declarată liberă de coronavirus

Pinterest LinkedIn Tumblr

Muntenegru a raportat luni un prim caz de COVID-19 înregistrat după data de 5 mai şi la trei săptămâni după ce teritoriul ţării a fost declarat liber de coronavirus, transmite Reuters, citat de Agerpres.ro

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Persoana infectată, care a sosit din Bosnia, se află în autoizolare în capitala ţării, Podgorica, a precizat Institutul de sănătate publică, responsabil cu combatarea epidemiei.

‘O anchetă epidemiologică este în desfăşurare, iar informaţiile iniţiale arată că numărul contactelor (avute în Muntenegru) a fost limitat’, a indicat aceeaşi sursă.

Muntenegru, ţară cu 620.000 de locuitori, a cărei economie se bazează puternic pe veniturile din turism, a raportat până acum 325 cazuri de infectare cu noul coronavirus şi nouă decese.

La 25 mai, prim-ministrul Dusko Markovic a declarat teritoriul ţării liber de coronavirus, după ce la începutul lunii martie fuseseră introduse măsuri de oprire a răspândirii acestuia, printre care închiderea graniţelor, porturilor şi aeroporturilor, interzicerea adunărilor publice şi a activităţilor în aer liber. Restricţiile au fost relaxate gradual.

Citește și: O țară din Europa s-a eliberat de coronavirus

loading...

Comments are closed.