Alte știri

Năstase a băgat Moldova într-un SCANDAL INTERNAȚIONAL, depășindu-și atribuțiile de serviciu. Iată ce riscă

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cazul omorului de la Botanica, și-n urma gafei rușinoase a lui Năstase care prin Conferință de presă a divulgat mersul anchetei ce a permis celui suspectat să fugă, ex-ministru vrând să-și spele vina, a apelat la căi absolut ilegale care a atras Moldova într-un scandal internațional.

Amintim că în noaptea de miercuri, 10 iulie anul curent, trupul neînsuflețit al femeii în vârstă de 32 de ani, mama a doi copii, a fost depistat pe bancheta din spate a unui microbuz de marca Mercedes Vito care era parcat în proximitatea sediului Administrații Naționale a Penitenciarelor, pe strada Nicolae Titulescu 37.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

La patru zile după ce a fost descoperit cadavrul, duminică, 14 iulie, Inspectoratul General al Poliției a anunțat un briefing de presă cu referire la crima comisă la începutul lunii iulie în sectorul Botanica. Ministrul Năstase, a ieșit în fața presei într-o zi de duminică, însoțit de alți cinci șefi din cadrul IGP, pentru a da vestea, personal, că „a fost descoperită crima de la Botanica și suspectul care a fost identificat urmează a fi prins cât de curând și deferit justiției”.

Șeful Internelor de atunci, Andrei Năstase, prin nesăbuința sa de a ieși în evidență cu realizări în fruntea MAI, a reușit să compromită atunci reținerea suspectului. Sursele ne-au spus că briefingul a fost sursa de informație nu doar pentru opinia publică, dar și pentru presupusul asasin, Victor A.

Conform surselor din cadrul MAI, ca să-și spele rușinea, Năstase a chemat subalternii din cadrul MAI și le-a zis faceți ce vreți, dar sa fie rezolvat cazul.
Au chemat doi colaboratori MAI, i-au impus să-și semneze cerere de concediu, apoi le-a dat bani și mașina de la el personal ca să meargă în Germania să rețină făptașul.
Acolo, băieții noștri au investigat și reținut, doar că ei nu acționau legal, autoritățile din Germania nefiind informate despre acțiunele celor doi colaboratori MAI.
Infractorul a chemat poliția, care a reținut polițiștii moldoveni pentru filaj ilegal pe teritoriul Germaniei. Imediat s-a implicat ambasadorul Moldovei din Germania, dar și ministrul Nicu Popescu, pentru a elibera polițiștii moldoveni ce acționau ilegal pe teritoriul Germaniei. Și totul din cauza unui moft de-a lui Năstase care și-a depășit atribuțiile de serviciu.

La ziua de azi băieții moldoveni sunt acasă datorita ambasadorului nostru din Germania și lui Nicu Popescu, însă scandalul internațional, în care ne-a băgat Năstase, continuă.

În baza acțiunilor lui Năstase Andrei riscă un dosar penal pentru încălcarea Articolul 328. Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu Cod Penal. 

Dacă se va demonstra vinovăția fostului Minstru al Afacerilor Interne, Andrei Năstase, riscă amendă în mărime de la 650 la 1150 unităţi convenţionale sau cu închisoare de până la 3 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

 

 

 

loading...

Comments are closed.