Nata Albot susține inițiativa PDM de a introduce uniformele în școli

Andrei Bolocan, Graieste Internetu, emisiunea Lumina, Fedot, Bolocan, IA Mania, Nata festivaluri, K Lumea, Monica Babuc, uniforme scolare, PDM, Plahotniuc

Jurnalista Nata Albot susține inițiativa PDM de a introduce uniformele școlare. Despre acest lucru a declarat Nata Albot în cadrul unei emisiuni online. Jurnalista crede că prin introducerea uniformelor în școli, se va diminua fenomenul discriminării copiilor.

“Eu susțin această idee, sperând că această discriminare pe motiv cine și cu ce se îmbracă, cine și câți bani are acasă, cine are părinți avuți și mai puțin avuți, odată și odată să fie diminuată la maxim, datorită uniformelor școlare. Mie îmi place ideea asta.”, a declarat Nata Albot.

Conform unui sondaj sociologic realizat de IMAS, 87% din respondenți sunt de părerea că elevii ar trebui să poarte uniforme școlare. Potrivit datelor, 87% din respondenţi sunt de părere că uniformele şcolare vor reduce diferenţele sociale dintre elevi, dar şi vor contribui la menţinerea ordinii şi disciplinei în şcoli (85% dintre respondenţi). De asemenea, 71% dintre cei participanţi la sondaj consideră că fiecare şcoală trebuie să decidă ce model de uniformă să poarte elevii, iar 94 la sută susţin că statul ar trebui să subvenţioneze cumpărarea uniformelor şcolare pentru elevii din familii cu venituri mici.

uniforme in scoli, uniforma scolare, elevii trebuie sa poarte uniforme
Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gamurari, a declarat în cadrul unui briefing de presă că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, va veni cu o inițiativă în acest sens.

“Nu este vorba de revenirea la idealurile care au existat pe timpul Uniunii Sovietice, când o singură uniformă să fie pentru toate şcolile. În Republica Moldova există deja o asemenea practică în unele licee, care stabilesc autonom o anumită uniformă şcolară pentru elevi. O asemenea practică, cunoaştem foarte bine că există în mai multe state din occident”, a declarat purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari.

În prezent uniforma școlară nu este obligatorie în Republica Moldova.

 

 

Total
0
Shares
Total
0
Share