Alte știri

Natalia Gavrilița care a acumulat zero voturi în Parlamentul precedent, a fost desemnată din nou la funcția de premier

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fracțiunea parlamentară a Partidului Acțiune și Solidaritate este prima care a mers astăzi la negocieri cu președinta țării, Maia Sandu, în vederea desemnării unui candidat la funcția de premier, informează TV8

După întrevederea cu șefa statului, vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi a reconfirmat candidatura fostei ministre a Finanțelor, Natalia Gavrilița.

„Dumneaei este cel mai bine poziționat candidat pentru această funcție, are expertiza necesară, experiența guvernamentală, deține portofoliul fiscal – economic necesar și suntem convinși că în aceste condiții complicate și grație sprijinului total al partidului va reuși nu doar să amelioreze situația”, a menționat Mihai Popșoi de la PAS.

Popșoi, care este și președintele fracțiunii parlamentare a PAS, a refuzat să spună ce nume se vor regăsi în viitorul Cabinet de miniștri, dar a precizat că vor fi cu siguranță actuali deputați, dar și persoane din afara formațiunii politice.

„Vor fi cu siguranță și oameni din afara PAS. Avem brațele deschise pentru toți oamenii din Republica Moldova, important e să împărtășească vectorul de integrare europeană”, a declarat Popșoi.

Joi, 29 iulie, a avut loc ședința de constituire a Parlamentului ales în urma scrutinului din 11 iulie. A fost aleasă conducerea noului Legislativ.

Astfel, Igor Grosu a devenit spicher, iar Mihai Popșoi de la PAS și Vlad Batrâncea de la BECS – vicepreședinți. Totodată, a fost format Biroul Permanent și constituite comisiile permanente.

Amintim că Natalia Gavrilița, nu a primit votul de încredere al deputaților din fostul Parlament, când a fost desemnată la funcția de premier. Niciun deputat nu a votat pentru învestirea Cabinetului său de miniștri.

Citește și: Comuniștii și socialiștii vor propune modificarea Constituției

loading...

Comments are closed.