Editoriale

Natalia Morari blurează Telegraph-ul!

Pinterest LinkedIn Tumblr
Ce ție nu-ți place, altuia nu face – asta ne învață un vechi proverb românesc. Dar se pare că cea care dictează regulile la TV8, Natalia Morari, nu prea o are cu proverbele românești, dar nici cu Codul deontologic al jurnalistului. În schimb, Natalia Morari este meșteriță în a se victimiza și a face scandal, atunci când cineva bruiază semnalul în timpul emisiunilor sale.

Așa se face că TV8 nu a respectat Codul deontologic atunci când a realizat reportajul despre cazul tragic ce a avut loc în satul Cărbuna. Chiar dacă video cu minora bătută a apărut în exclusivitate pe portalul nostru de știri, TV8 a ales să spună că video-ul ar fi fost postat pe o rețea de socializare de unul din agresori. Și pentru că pe video redacția Telegraph Moldova a aplicat logotipul său, cei de la TV8 au ales să-l blureze!


Este regretabil gestul colegilor de breaslă de la TV8, care adesea se poziționează ca fiind jurnaliști corecți și independenți. Ține de cultura fiecărui jurnalist de a indica sursa atunci când preia o informație. Or în acest caz, numai despre cultură jurnalistică nu putem vorbi.

Deja ne imaginăm care ar fi fost reacția Nataliei Morari, dacă un video exclusiv, sau o imagine exclusivă postată de TV8, ar fi fost preluată de alte surse media, iar acestia le-ar fi blurat logoul și nu ar fi indicat sursa.

Telegraph Moldova face apel către toate sursele mass media să dea dovadă de corectitudine.

 

În semn de protest față de gestul Nataliei Morari, am ales să-i blurăm fața în imagirea reprezentativă a articolului dat.
loading...

Comments are closed.