Natalia Morari, între Platon și Plahotniuc. Cum s-au văzut investigațiile jurnalistice despre Miliardomat la TV8

natalia morari, investigatii jurnalistice, furtul miliardului, miliardomat, spalari de bani, laundromat, platon miliard, veaceslav platon deputat, platon dosare, veaceslav platon morari, tv8 finantare, tv8 proprietar, casele lui plahotniuc, plahotniuc avere, plahotniuc vile, Morari lauda Prima Casa, Natalia Morari lauda programul lui Plahotniuc, Natalia Morari programul Prima Casa

Ieri la emisiunea “Politica” de la postul de televiziune TV8, moderatoare talk-show-ului, Natalia Morari, împreună cu invitații săi a discutat despre investigația jurnalistică realizată de către proiectul Rise Moldova cu privire la niște proprietăți care-i sunt atribuite președintelui PDM, Vlad Plahotniuc

În cadrul acesteia, Natalia Morari s-a arătat foarte surprinsă și nemulțumită de faptul că unele surse media, pe care aceasta imediat le-a învinuit că ar fi plătite de către protagonistul investigației sau al altor personaje din politica moldovenească. Jurnalista consideră că ar fi obligatoriu ca toate sursele media să preia o astfel de investigație, care în viziunea ei este una extrem de importantă.

Cu toate acestea, Natalia Morari și postul de televiziune a cărui producător și coproprietar este aceasta nu a vorbit niciodată despre investigațiile realizate de către proiectul jurnalistic Zeppelin care au vorbit despre agenții sub acoperire a serviciilor secrete rusești în Republica Moldova, printre care și unul din experții de la IDIS Viitorul, Rosian Vasiloi.

O altă investigație realizată de către cei de la Zeppelin și confirmată pentru publicația Newsmaker de către jurnalistul de investigație Roman Anin cu privire la legăturile strânse dintre schema Laundromatului de spălare a banilor rusești prin băncile moldovenești și a “furtului secolului”, cunoscut în presă ca Miliardomat. Protagonistul acelei investigații este omul de afaceri, cunoscut ca și raiderul numărul 1 în CSI, fostul deputat din partea AMN, Veaceslav Platon, un personaj menajat să spunem mai moale de către posturile de televiziune care antiguvernamentale care se poziționează ca fiind unele “independente”.

Un alt detaliu interesant care explică într-un fel lipsa investigațiilor celor de la Zeppelin la postul de televiziune TV8 este că Natalia Morari deseori invită pe avocații lui Veaceslav Platon în platou, iar raiderul în persoană este prezentat ca fiind o victimă a sistemului nu autor al miliardomatului sau al altor scandaluri în care este implicat omul de afaceri condamnat de justiția din Republica Moldova. Mai mult decât atât, Morari inclusiv prin intermediul postului de televiziune încearcă să spele imaginea lui Platon. Ultima dată, avocații acestuia s-au plâns că clientul lor ar fi fost bătut în penitenciar cu toate acestea nu există nici o urmă de leziuni corporale. Tactica aceasta este folosită deseori și de însuși Natalia Morari. Aceasta de mai multe ori a afirmat că prieteni de-ai ei sunt luați ostateci sau bătuți, dar peste un timp aceasta nu revine cu detalii despre starea “amicilor” săi și mai mult de atât, ea încerca să evite aceste teme când era întrebată.

Ambele investigații realizate de către grupul de jurnaliști de la Zeppelin Investigations, la fel sunt întărire cu documente și prezintă un interes public major. Cu toate acestea, nici una din ele nu a ajuns să fie preluată sau măcar pomenită de către postul de televiziune TV8, iar jurnalista Natalia Morari nu a menționat în nici o emisiune a sa într-un oarecare mod detaliile sau dovezile prezentate și întărite documental în investigațiile enumerate mai sus.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share