Politic

Natalia Morari și Vladislav Kulminschi introduși în lista dușmanilor securității naționale ale Ucrainei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Baza de date al Centrului de Cercetare al Crimelor contra Securității Naționale al Ucrainei a fost completată cu încă 2 nume din Republica Moldova. De data aceasta este vorba despre jurnalista de la postul de televiziune TV8, Natalia Morari și unul din experții de la Institutul de Inițiative Strategice, Vladislav Kulminschi.

Cei doi au fost incluși în lista neagră de către autoritățile de la Kiev din cauza declarațiilor dubioase ce au fost făcute în cadrul emisiunii Politica, de la postul de televiziune condus de către Natalia Morari. Tema emisiunii era „Legea marțială în Ucraina. Cine are dreptate și cine este vinovat.„, în cadrul acesteia, Natalia Morari a declarat că situația de conflict a fost creată intenționat de către președintele Ucrainei pentru a obține popularitatea necesară ca să câștige în alegerile prezidențiale ce vor avea loc la începutul anului următor.

În cadrul aceleiași emisiuni, Natalia Morari a venit cu o ipoteză, conform căreia președintele Petro Poroșenco ar fi coordonat cu Vladimir Putin acest conflict militar pentru a obține beneficii politice comune.

Ceea ce îl privește pe Vladislav Kulminschi, autortii proiectului Mirotvoreț îl învinuiesc pe expertul de la Institutul de Inițiative Strategice de manipulare a opiniei publice și imixtiune în treburile interne a statului ucrainean. Drept dovadă pentru includerea acestuia în listă la fel servește emisiunea Politica de la TV8, unde Kulminschi a spus că este o provocare realizată de către Poroșenco pentru a obține beneficii electorale.

Amintim că în această listă se află și directorul general publicației Newsmaker.md, Vladimir Soloviov, dar și fostul primar al municipiului Bălți, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi. Acesta din urmă este învinuit de colaborare cu autoproclamata conducere a peninsulei Crimeea.

loading...

Comments are closed.