NATO condamnă retragerea Rusiei din Tratatul privind forţele armate convenţionale în Europa

Statele membre NATO au condamnat marţi decizia Rusiei de a se retrage din Tratatul privind forţele armate convenţionale din Europa (CFE), un tratat-cheie care limita unele categorii de arme convenţionale, adăugând că, în consecinţă, ele intenţionează să suspende aplicarea acestui tratat atât timp cât va fi necesar, scrie Agerpres.ro

“Aliaţii condamnă decizia Rusiei de a se retrage din Tratatul privind forţele armate convenţionale din Europa şi războiul său de agresiune împotriva Ucrainei, care este contrar obiectivelor tratatului. Retragerea Rusiei este cea mai recentă dintr-o serie de acţiuni care subminează sistematic securitatea euro-atlantică”, a afirmat NATO într-un comunicat.

“În consecinţă, statele aliate intenţionează să suspende aplicarea tratatului CFE atât timp cât este necesar, în conformitate cu drepturile lor în baza legii internaţionale. Aceasta este o decizie susţinută pe deplin de toţi aliaţii NATO”, se arată în comunicat.

Rusia s-a retras oficial marţi din acest tratat-cheie care limita unele categorii de arme convenţionale, acuzând SUA că au subminat situaţia de securitate de după Războiul Rece prin extinderea Alianţei nord-atlantice.

Total
0
Shares
Total
0
Share