Alte știri

Nemerenco: Persoanele care falsifică certificatele de vaccinare riscă 7 ani de pușcărie

Pinterest LinkedIn Tumblr

Mii de certificate de vaccinare emise de către Republica Moldova poartă semnele că au fost falsificate, iar probele în acest sens au fost deja puse pe masa instituțiilor de resort, a anunțat ministra Sănătății Ala Nemerenco, scrie cotidianul.md

Ea a declarat miercuri, în cadrul unei emisiuni de la postul Jurnal TV, că a fost demarată o anchetă imediat ce a ajuns în fruntea ministerului, și că falsificarea certificatelor ar fi început încă odată cu începerea procesului de vaccinare.

„Vreau să vă spun cu groază că am depistat mii de suspecți pe aceste cazuri în care avem numele pacientului, avem numele registratorului, avem absolut toate numele. Toată informația a fost prezentată Centrului Național Anticorupție, Procuraturii Anticorupție”, a declarat Nemerenco.

Ministra a condamnat vehement această practică, pe care a echivalat-o cu o „crimă”, atenționând că cei care se fac vinovați de ea riscă, potrivit codului penal, 7 ani de închisoare.

„Am rugat să intervină și alte structuri. Am colaborat cu Serviciul de Informații și Securitate. Avem informații despre nume de medici, asistenți medicali, centre de sănătate în care această afacere a fost pusă pe roate. Registratorii, asistenții medicali au fost implicați în scheme conduse de oameni din lumea interlopă. Toate aceste nume noi le avem. Toate au fost transmise ofițerilor, mai departe Ministerul Sănătății nu mai are câmp de manevre, pentru că este vorba despre adunarea de probe care ar demonstra toate suspiciunile noastre. Trebuie să recunosc că Centrul Național Anticorupție a cam frânat. Conducerea Centrului Național Anticorupție nu a considerat acest lucru o problemă de mare importanță”, a mai spus Nemerenco.

loading...

Comments are closed.