Alte știri

Neoficial – vicepremierul Kozak s-a întâlnit, la Chişinău, cu un fost consilier al lui Voronin! Ce au pus la cale?

Pinterest LinkedIn Tumblr

Reprezentantul special al președintelui Federației Ruse pentru dezvoltarea relațiilor economice cu R. Moldova, vicepremierul rus Dmitri Kozak, sosit ieri la Chișinău, ar fi avut și un program neoficial. Trimisul lui Putin ar fi avut ieri seara o întrevedere cu fostul consilier prezidențial și deputat comunist, Mark Tkaciuk, scrie Ziarulnational.md. 

Tkaciuk, împreună cu alt fost comunist, Iurie Muntean, ar intenționa să lanseze un nou proiect politic pe stânga eșichierului politic, iar de acest lucru ar fi interesat și Moscova. Deci, în curând am putea avea un nou partid pro-rus la Chișinău.
 
De menționat că Tkaciuk, alături de alți comuniști, a fost numit trădător de liderul PCRM, Vladimir Voronin. Fostul consilier prezidențial ar fi creat așa-zisa „tabără a talibanilor” în PCRM, lucru care l-a nemulțumit pe Voronin. Pentru că viziunile sale nu mai corespundeau cu ale lui Voronin, Mark Tkaciuk și-a depus mandatul de deputat la 23 mai 2014. Voronin a declarat atunci că și-ar dori ca astfel să procedeze toți trădătorii.
 
Întâmplător sau nu, Tkaciuk semnează în presa de la Moscova un articol laudativ la adresa lui Kozak, căruia i-ar aparține „meritul” pentru crearea actualei coaliţii de guvernare de la Chişinău.
loading...

Comments are closed.