Politic

NEWS ALERT // CEC a respins înregistrarea lui Andrian Candu în cursa pentru prezidențiale

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii Comisiei Electorale Centrale (CEC) urmează să decidă vineri, 18 septembrie, cu privire la înregistrarea lui Andrian Candu în calitate de concurent electoral la alegerile prezidențiale. Subiectul, discutat ieri circa două ore, a fost amânat pentru o reexaminare a listelor de semnături. Potrivit raportorului, Maxim Lebedinschi, în unele raioane nu a fost adunat numărul necesar de semnături valide. De cealaltă parte, reprezentanții Partidului „Pro Moldova” au declarat că au depistat erori de sistem, transmite Telegraph.md, cu referire la ZdG.md

17:18. Cu cinci voturi pentru, CEC a respins înregistrarea lui Andrian Candu în calitate de concurent electoral.

17:00. Andrian Candu face declarații: „Înregistrarea unui candidat, atunci când se respectă condițiile, este unul dintre cele mai importante momente în procesul electoral. (…) V-am adus 25.000 de semnături. (…) Vom căuta dreptate și mai departe. (…) Cuiva Andrian Candu îi încurcă”.

16:52. Sîrbu ține un discurs: „Ne vom întâlni în judecată și la CtEDO”.

16:46. Vasile Gafton afirmă că a fost găsită și o copie a unui buletin proprietarul căruia și l-a schimbat. Sîrbu: „Toate copiile sunt de la susținători”.

16:45. Șarban menționează că 74 de semnatari sunt decedați.

16:39. Șarban: „Cum se întâmplă că din 30 de documente pe care le-ați prezentat astăzi, 26 sunt expirate?”.

16:37. Sîrbu recunoaște acest lucru, dar precizează că „sunt oameni vii, care vor să voteze”.

16:35. Membrii CEC au revenit. Dorin Cimil anunță că unele persoane care au semnat declarații suplimentare au buletinele expirate.

16:18. A fost anunțată o pauză de 10 minute pentru a examina probele prezentate astăzi de către Candu.

15:54. Propunerea de recuzare a lui Lebedinschi nu a fost susținută.

15:52. „Serghei Sîrbu: „Alte cereri de recuzare nu avem”.

15:51. Membrul Sergiu Gurduza: „Pro Moldova nu avea dreptul să participe la alegerile prezidențiale, deoarece a fost înregistrat după ce a fost anunțată data desfășurării acestora. Nu mă recuză și pe mine?”.

15:44: Serghei Sîrbu, conducătorul grupului de inițiativă în susținerea lui Candu, consideră că ar trebui să fie schimbat raportorul, Maxim Lebedinschi, precum și să-și dea demisia din funcția de membru și secretar al CEC. „Domnul Lebedinschi nu este obiectiv, două zile am demonstrat greșelile sistemului, că oamenii sunt vii, iar el le-a ignorat, nu avem încredere”, a adăugat el.

15:38. Ședința a început. A fost aprobată ordinea de zi, constituită din 10 subiecte. Lipsesc doi membri.

Vlad Batrîncea despre activitatea guvernelor precedente: „Aveți doar două fraze, “Bani nu-s!” și „Jos Dodon!”

loading...

Comments are closed.