NEWS ALERT // Congresul PPDA, în cadrul căruia urma să fie reales președintele partidului, a fost AMÂNAT

Platforma Demnitate și Adevăr anunță că își amână Congresul III al partidului, transmite Telegraph.md

PPDA ca urmare răspunsului Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (scrisoarea nr.01-14/5- 6 48 din 17.02.2021), este obligată să anunțe amânarea Congresului III al partidului pentru o dată ulterioară.

ANSP a stabilit că în condițiile când infecția cu COVID-19 are în Republica Moldova un stadiu de răspândire pandemică, organizarea și desfășurarea Congresului ordinar al Partidului Politic Platforma DA poate fi organizat cu îndeplinirea măsurilor ce se impun conform p.8 al Hotărârii nr. 35 din 27 noiembrie 2020, care statuează că „organizarea întrunirilor în masă cu caracter unic, cu participarea unui număr mai mic de 50 de persoane, cu respectarea măsurilor de sănătate publică cu întocmirea obligatorie de către organizatori a listei de evidentă epidemiologică a evenimentului, după modelul (nume, prenume, IDNP, număr de telefon, adresă email, adresă de domiciliu). Întrunirile nu pot fi organizate în adiacentul instituțiilor publice, de învățământ, spitalelor sau altor locuri cu risc sporit de infecție”.

Până la acest moment, Platforma DA a reușit să desfășoare statutar conferințele organizațiilor locale și teritoriale, care și-au reales organele de conducere și au desemnat delegații la Congres. Forul Suprem al Partidului urmează să realeagă organele de conducere, să adopte modificări la statut și programul politic.

Anunțăm că imediat ce situația pandemică și legislația vor permite, Platforma DA va purcede la desfășurarea Congresului III. Delegații la Congres vor fi anunțați prin intermediul organizaților teritoriale ale partidului.

Citește și: Deputat socialist, la CC: Maia Sandu a încălcat principiul neutralității politice prin impunerea propriului candidat la funcția de premier

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share