Alte știri

NEWS ALERT // FOTO-DOC: Deputații Partidului Șor aderă la platforma parlamentară „Pentru Moldova”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Membrii fracțiunii parlamentare a Partidului Politic „ȘOR” au avut miercuri, 4 noiembrie, o întrevedere cu reprezentanții Platformei parlamentare „Pentru Moldova”, lansată recent de cinci deputați neafiliați, în cadrul căreia au abordat cele mai stringente probleme cu care se confruntă Republica Moldova, precum și activitatea legislativă, transmite Telegraph.md

Deputații Partidului „ȘOR” și cei ai Platformei „Pentru Moldova” au constatat că Republica Moldova se confruntă cu o profundă criză socială și economică, fiind alimentată și de instabilitatea politică și lipsa unui consens, atât între reprezentanții clasei politice, în general, cât și în interiorul Parlamentului, în particular, în vederea identificării unor soluții viabile pentru depășirea acesteia.

Discuțiile s-au axat și pe situația din Parlament, în contextul în care activitatea organului legislativ suprem al țării este, de facto, blocată de aproximativ o lună și jumătate. Părțile au căzut de acord să depună eforturi conjugate pentru a relansa activitatea Legislativului cu o agendă concentrată pe soluții anticriză și proiecte sociale.

De asemenea, au fost trecute în revistă inițiativele legislative ale deputaților, menite să îmbunătățească nivelul de viață al cetățenilor și care sunt așteptate de aceștia, dar sunt blocate în Parlament.

„Noi am avut această întâlnire cu scopul ca activitatea organului legislativ să fie reluată imediat, pentru ca să putem coordona proiectele de legi, care trebuie adoptate pentru rezolvarea problemelor oamenilor și pentru depășirea crizei”, a declarat într-un mesaj video, Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”.

Toți deputații prezenți au convenit să-și unească eforturile pentru a eficientiza activitatea Parlamentului și a-i responsabiliza pe deputați.

La finalul întrevederii, deputații Partidului Politic „ȘOR” au subsemnat Convenția privind aderarea la Platforma parlamentară „Pentru Moldova”, care, astfel, va număra 14 deputați, fiind al doilea cel mai numeros grup parlamentar din actualul Legislativ.

Membrii Platformei parlamentare „Pentru Moldova” îndeamnă toți deputații, indiferent de apartenența la dreapta sau stânga politică să se alăture grupului, pentru a contribui la fortificarea eficienței activității parlamentului și la adoptarea reformelor așteptate de cetățeni.

„Vă îndemn să oprim acest război politic. Haideți să ne reluăm imediat activitatea în Parlament. Sunt foarte multe proiecte de legi, multe chestiuni pe care trebuie să le rezolvăm. Acesta e scopul principal. Sunt sigur că, lăsând la o parte ambițiile politice și isteria, noi vom reuși să le rezolvăm problemele oamenilor simpli”, a declarat în mesajul său video, Ilan Șor, liderul Partidului „ȘOR”.

DECLARAȚIE // În Moldova se așteaptă o perioadă de destabilizare, dacă Maia Sandu va deveni președinte

loading...

Comments are closed.