NEWS ALERT // PUN a fost înregistrat oficial în calitate de concurent electoral

Partidul Politic „Partidul Unității Naționale” (PUN) a fost înregistrat în calitate de concurent electoral la cursa pentru anticipatele din data de 11 iulieб informează TV8.md

Totodată, a fost înregistrat simbolul electoral al concurentului pentru imprimare în buletinul de vot, a fost confirmat reprezentantul cu drept de vot consultativ în CEC, pe durata campaniei electorale și persoana responsabilă de finanţe (trezorier).

Până în prezent, CEC a înregistrat zece concurenți electorali, iar alte opt dosare se află în proces de examinare. Termenul limită pentru depunerea actelor este 11 iunie curent.

Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” ;
Partidului Politic „Partidul Acțiunii Comune — Congresul Civic”;
Blocul electoral „RENATO USATÎI”;
Partidul Politic „Șor”;
Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate;
Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor;
Partidul Politic Mişcarea Profesioniştilor „Speranţa-Надежда”;
PDM;
Platforma Demnitate și Adevăr;
PUN.
Precizăm că 11 iunie 2021 este termenul limită de depunere a documentelor pentru înregistrarea candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

În conformitate cu prevederile legale, procesul de desemnare a candidaților începe cu 60 de zile înainte de ziua alegerilor și se termină cu 30 de zile înainte de ziua alegerilor. Candidații pot fi desemnați de către partide politice și alte organizații social-politice, blocuri electorale, dar și candidați independenți.

Pretendenții la funcția de deputat pot fi persoanele cu drept de vot care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, dețin cetățenia Republicii Moldova și nu cad sub incidența legii despre statutul deputatului în Parlament și întrunesc alte condiții prevăzute de legislație.

Citește și: DOC // CONFIRMARE: Sandu a mințit, atunci când a spus că a propus majorarea pensiei până la 2000 de lei

Total
0
Shares
Total
0
Share