Actual

NEWS ALERT // Punctele mobile de vaccinare din Chișinău își vor sista activitatea

Pinterest LinkedIn Tumblr

Din data de 31 martie, Direcția sănătate va renunța la cele două puncte de vaccinare mobilă. Anunțul a fost făcut de șeful Direcției generale asistență socială și sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Boris Gâlcă.

În condițiile în care rata de vaccinare este scăzută și s-a atins imunitatea colectivă, vom renunța, începând cu data de 31 martie, la punctele de vaccinare mobilă. Procesul de vaccinare va continua în cadrul policlinicilor”, a spus oficialul, în cadrul ședinței serviciilor municipale.

Astăzi, în intervalul orelor 10:00-18:00, cele două puncte mobile de vaccinare se vor afla în următoarele locații: troleibuzul va fi în sectorul Râșcani, bd. Moscova, adiacent restaurant „McDonald’s”, iar autobuzul va fi în sectorul Centru, str. Armenească, parcarea de la intrarea în Piața Centrală.

Gâlcă a mai declarat că rata de vaccinare în municipiul Chișinău este de peste 48 la sută, dar „împreună cu procentul celor vaccinați în România, avem atinsă cifra de 70%”. „Putem afirma că în Chișinău s-a atins rata de vaccinare necesară imunității colective”, a declarat Gâlcă.

În același timp, oficialul a subliniat că municipiul Chișinău se află în cod galben de urgență în sănătate.

Îmbolnăvirile cauzate de coronavirus au scăzut, însă ele încă există”, a precizat Gâlcă. Potrivit oficialului, în instituțiile municipale de sănătate se află internați 110 pacienți confirmați cu coronavirus, dintre care doar două cazuri sunt grave.

loading...

Comments are closed.