Politică

Nicolae Eșanu: abrogarea hotarârilor de guvern nu are nici un efect asupra contractului de concesionare a Aeroportului Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Guvernul Sandu a abrogat miercuri patru hotărâri prinvind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău din 2013, cu scopul de a readuce aeroportul în gestiunea statului. Însă abrogarea acestor hotărâri de guvern nu are nici un efect asupra contractului de concesionare, a declarat fostul secretat de stat la Ministerul Justiției, Nicolae Eșanu.

„Am vazut ca foarte multa lume a fost indusa in eroare prin abrogarea hotaririlor de Guvern, care vizau concesionarea aeroportului, si cred ca este necesar sa precizez, ca aceasta (abrogarea hotaririlor de Guvern) nu are nici un efect asupra contractului. Rezolutiunea contractului se face dupa regulile care guverneaza contractele si nu depinde de adoptarea sau neadoptarea de catre Guvern a unor hotariri. Si chiar daca ar depinde, ar fi necesar sa se adopte o hotarire prin care sa se prevada expres rezolutiunea. Simpla abrogare a hotaririlor de concesionare nu afecteaza contractele deja incheiate”, scris pe facebook Nicolae Eșanu. 

Fostul ministrul al Justiției din partea blocului ACUM, Stanislav Pavlovschi a comentat că din cauza deciziilor politice ale Guvernului Sandu „este clar ca acum, in vazul lumii, se pune baza viitoarei condamnari Moldovei la CtEDO, unde in joc vor fi, daca nu sute, atunci zeci de milioane de dolari cu siguranta”. 

Amintim că recent a izbucnit un scandal legat de cumpărarea Aeroportului International Chișinău de către firma miliardului britanic Nat Rothshild de la Ilan Șor. Pe de o parte Rothschild spune că tranzacția a fost coordonată cu premierul moldovean Maia Sandu și ministrul Economiei Vadim Brînzan, pe de altă parte oficialii de la Chișinău declară că tranzația s-a făcut fără implicarea lor. În acest context, mai multe voci sonore, printre care și Ion Sturza, au cerut demisia lui Brînzan, acuzându-l că nu a fost capabil să blocheze vinzarea aeroportului.

guvernul sandu, cumatrism moldova, nanasism, dumitru ciorici, stefan ciorici, secretar general guvern, mihai casapu, victor bodiu, dumitru alaiba

loading...

Comments are closed.