Editoriale

Nicolae Negru despre eșecul dreptei la alegerile parlamentare noi de la Hâncești: O corabie cu mulți căpitani riscă să naufragieze

Pinterest LinkedIn Tumblr

PAS şi PPDA au pierdut alegerile din circumscripţia Hânceşti, deoarece nu au propus un singur candidat, ci au preferat să-şi sprijine propriii pretendenţi. De această părere este jurnalistul Nicolae Negru, într-un editorial publicat de Ziarul Naţional.

„Dacă partidele proeuropene mergeau cu un singur candidat, câștigau un mandat important din punct de vedere simbolic. PAS are o poziție puternică, dar insuficient de puternică pentru a învinge de unul singur. Din păcate, rezultatul alegerilor poate adânci discordia dintre PAS și PPDA, ceea ce nu ar fi bine în perspectiva alegerilor prezidențiale. O corabie cu mulți căpitani riscă, după cum s-a văzut la Hâncești, să dezorienteze matrozii și să naufragieze”, consideră Nicolae Negru.

“PD e în pierdere semnificativă, dacă ținem cont că mandatul precedent i-a aparținut. Dorin Chirtoacă s-a făcut de râs, tot spunând că se va retrage fără a se retrage. Declarația post-factum de nerecunoaștere a alegerilor, în condițiile unui rezultat rușinos, e rușinoasă. Deși nelipsit de calități, Chirtoacă se agită excesiv, se comportă băiețește și MPU arată ca o corabie de căpitani, fără matrozi”, mai scrie Nicolae Negru.

Candidatul PSRM, Ștefan Gațcan, a învins ieri la alegerile parlamentare noi din circumscripția Hâncești. Acesta a acumulat 5 539 de voturi, fiind urmat de candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate, Olesea Stamate, pentru care au votat 4 554 de alegători.

Pretendentul Partidului Democrat, Ion Mereuță, a acumulat 1 810 de voturi, iar candidatul indepedent Grigore Cobzac – 1 792. Candidatul Blocului electoral Unirea, Dorin Chirtoacă, a adunat 346 de voturi.

Citește și: Până și teroriștii ISIS se tem de Covid-19: Ce recomandare au primit

loading...

Comments are closed.