Alte știri

Nicolae Negru: Mesajele lui Vlad Plahotniuc sunt rezonabile. Blocul ACUM a fost folosit de Dodon

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fostul lider al PD, Vlad Plahotniuc, este la curent cu ce se întâmplă pe scena politică din R. Moldova și e greu de crezut că dânsul nu ar fi participat, prin interpuși, la demiterea Guvernului Maia Sandu și învestirea Guvernului Ion Chicu. De această părere este editorialistul Ziarului NAȚIONAL, Nicolae Negru, pe care l-au rugat să „descifreze” mesajul făcut public de Plahotniuc pe Facebook.

„Prima intenție a lui Plahotniuc e de disculpare. El nu a participat la demisia Guvernului Sandu, dar găsește motivată implicarea deputaților PD, care au reacționat reflexiv la hărțuirea și ura manifestată din partea ACUM.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Al doilea mesaj e că blocul ACUM a căzut într-o cursă, că miza anti-Plahotniuc s-a soldat cu preluarea totală a puterii de către Dodon, care reprezintă interesele Rusiei.

Al treilea mesaj e că singura posibilitate de revenire pe calea euro-atlantică e îngroparea securii războiului dintre „ACUM” și PD și unirea forțele împotriva lui Dodon”, crede Nicolae Negru.

Potrivit lui, reacția lui Plahotniuc de pe FB demonstrează că e la curent și că este implicat emoțional în ceea ce se întâmplă acasă.

De aceea e greu de crezut că a stat la o parte și nu a încercat să influențeze, prin interpuși, evenimentele de pe scena politică din Chișinău.

Însă, orice am crede despre el, mesajele sale sunt rezonabile: blocul „ACUM” a fost folosit de Dodon în scopul consolidării puterii sale, pentru a deschide cât mai larg ușa în fața Rusiei frustrate, revanșarde (premierul Chicu a și anunțat că va merge în prima sa vizită la Moscova, ceea ce indică prioritățile politicii sale externe); acumiștii trebuie să se învețe a acționa pragmatic, profesionist, alianța cu PD e inevitabilă, dacă se gândesc la viitorul R. Moldova, nu la supărările lor”, conchide Nicolae Negru.

loading...

Comments are closed.