Politic

Nicolae Timofti regretă că nu l-a desemnat pe Vlad Plahotniuc pentru funcția de Prim-ministru!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Președintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, spune că vrea ca Vlad Plahotniuc să fie mai implicat în politica moldovenească. Mai mult, Diacov afirmă că l-a vrut pe Plahotniuc premier în 2016, și a încercat să-l convingă pe președintele de atunci, Nicolae Timofti.

Într-un interviu pentru Europa Liberă, Diacov afirmă că acum lui Timofti îi păre rău că a refuzat atunci candidatura lui Plahotniuc. „Dl Plahotniuc, eu sper că are un cuvînt de spus în politica moldovenească. El l-a avut în sfera economică pînă acum, eu vreau să-l aibă în sfera politică”, a spus Diacov.

Democratul afirmă că a pledat ca Plahotniuc să ocupe funcția de prim-ministru. „Am avut o discuție cu dl Timofti pe această temă atunci și am încercat să-l conving: Dle Timofti, iată care sînt argumentele: 1, 2, 3, 4, 5… Și liderul partidului trebuie să poarte răspunderea de ceea ce se face în țară pe toate segmentele. Și executivul, care este instrumentul principal de realizare a politicilor unui partid, trebuie să fie condus de omul care conduce partidul”, a afirmat Diacov.
 
Mai mult, el spune că recent s-a întîlnit cu fostul șef al statului, iar lui Timofti i-a părea rău că nu l-a numit atunci premier pe liderul PDM.
 
„Cu domnul Timofti ne-am întîlnit neformal acum o lună, două în urmă și mi-a spus: Dumitru, îmi pare rău că n-am făcut chestia asta. Iată vezi, dle Timofti, îți pare rău și cine de la părutul ista de rău are vreun folos?. Eu nu știu, n-am vorbit cu dl Plahotniuc acum, nu știu dacă este o idee… nu, nu cred, dar sarcina principală a lui și a partidului este ca să se prezinte bine în această campanie. Să asigurăm alegeri libere, încă o dată, a treia oară spun: libere și democratice!”, a conchis președintele de onoare al PDM.
loading...

Comments are closed.