Politic

Nicolai Dudoglo a părăsit PDM și și-a depus mandatul de deputat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Nicolai Dudoglo a părăsit Partidul Democrat și și-a depus mandatul de deputat în Parlament, după ce conducerea formațiunii i-a cerut să aleagă între statutul de membru al partidului și cel de fondator al organizației obștești „Noua Găgăuzie”, transmite IPN.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Nicolai Dudoglo spune că își va continua activitatea politică și socială în cadrul organizației obștești „Noua Găgăuzie”, organizație care tinde să aibă un aport semnificativ la renașterea Găgăuziei.

Nicolai Dudoglo spune că a avut o colaborare productivă cu colegii din PDM, doar că uneori era nevoit să se abțină de la votarea anumitor proiecte care nu coincideau cu viziunea sa.

Sunt convins că a venit timpul să facem din Găgăuzia o regiune puternică, un model național de dezvoltare a unei formațiuni teritoriale autonome a Republicii Moldova în parametrii cadrului legal în vigoare. Asta își dorește poporul nostru și acest lucru va fi util întregii țări”, a scris Nicolai Dudoglo.

Anterior, într-un comunicat de presă al PDM, formațiunea a menționat că prin obiectivele pe care intenționează să le promoveze Nicolai Dudoglo în cadrul mișcării „Noua Găgăuzie” devine incompatibil cu statutul de membru al PDM și de membru al fracțiunii democrate din Parlament. În același timp, devine incompatibil cu viziunea și acțiunile pe care le promovează partidul pe linia modernizării proeuropene a țării.

loading...

Comments are closed.