Nicu Popescu a discutat cu omologul maghiar Péter Szijjàrtó despre revenirea WizzAir în Moldova

 

Nicu Popescu a discutat cu omologul maghiar Péter Szijjàrtó despre revenirea WizzAir în Moldova. Conform șefului diplomației de la Chișinău, decizia companiei de a pleca a avut motive comerciale, scrie Realitatea.md

Ministrul de Externe de la Budapesta se află într-o vizită oficială în Republica Moldova. În cadrul discuțiilor cu Popescu, s-a vorbit inclusiv despre sprijinul Ungariei pentru ca Moldova să adere la UE, dar și despre posibilitățile de revenire a WizzAir, în contextul în care Aeroportul a revenit în gestiunea statului.

„În cadrul întrevederii am discutat despre interesul reciproc de atragere a investițiilor străine. Am discutat și despre Wizzair. Vom discuta despre modalități concrete de revenire, inclusiv în contextul în care Aeroportul a revenit în gestiunea statului și ne permite de a promova interesul național în discuții cu parteneri străini”, a spus Popescu.

La rândul său, Szijjàrtó a spus că este în interesul ambelor țări ca WizzAir să revină la Chișinău, dar autoritățile din Moldova ar urma să îi asigure condiții de securitate necesare. Totodată, el a punctat că operatul are capital maghiar, dar nu aparține Ungariei.

„Este important ca WizzAir să fie prezent în cât mai multe puncte din lume. Ne pare rău că WizzAir și-a suspendat activitatea în Republica Moldova pentru o perioadă. Ne dorim să revină cât mai devreme și sperăm că Guvernul Moldovei poate îndeplini condițiile de securitate necesare pentru WizzAir. Prezența în Moldova era una profitabilă pentru companie. Este în interesul Guvernului Moldovei și Guvernului Ungariei”, a conchis oficialul de la Budapesta.

WizzAir și-a suspendat toate zborurile din Republica Moldova în martie 2023. Compania spunea că părăsește piața din țara noastră din motive de securitate.

Total
0
Shares
Total
0
Share