Nicu Popescu, despre summitul CPE: „Este o dovadă clară că familia de state europene apreciază și susține Republica Moldova”

Ministrul afacerilor externe și integrării europene al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a organizat o conferință de presă în contextul desfășurării celei de-a doua ediții a summit-ului Comunității Politice Europene care va avea loc joi, 1 iunie, scrie Jurnal.md

„Această reuniune în RM este o dovadă clară că familia de state europene apreciază și susține RM, apreciază și sprijină procesul de reforme din RM, cât și atașamentul nostru la valorile europene.

Un al doilea mesaj pentru țara noastră, mesaj care este conturat foarte clar de acest summit, îl reprezintă sprijinul întregii familii de state europene pentru pacea și securitatea țării noastre. Astăzi RM nu este amenințată militar, dar RM trebuie să facă față unor multiple efecte negative ale războiului Rusiei contra Ucrainei, efecte care se fac resimțite, începând de la securitatea țării, securitatea energetică, economică, inflația și altele. Reieșind din această situație, pentru RM este mai important ca niciodată să ne asigurăm cetățenii că nu sunt singuri în fața acestor probleme”, a declarat Nicu Popescu.

Ministrul a mai adăugat că prezența celor 50 de lideri europeni va reprezenta un semnal clar că RM are prieteni puternici, numeroși, care ne susțin deplin în dorința noastră de a menține pacea, securitatea și libertatea în societatea noastră.

Un alt mesaj care ține de organizarea acestui summit ține și de sprijinul european pentru efortul nostru de aderare la UE.

„Cea mai mare parte a statelor participante sunt state membre ale UE. Pentru noi este o ocazie de a convinge, de a demonstra europenitatea țării noastre, progresele pe care le înregistrăm pe parcursul nostru de aderare la UE, cât și pentru implementarea acelor 9 recomandări ale Comisiei Europene oferite RM în momentul în care am obținut statutul de candidat” a precizat Nicu Popescu.

Total
0
Shares
Total
0
Share