Nicu Popescu se află în Suedia. Ministrul de Externe a avut o întrevedere cu omologul său, Tobias Billström

 

Pe măsură ce Suedia se apropie de finalul mandatului său de președinție a Consiliului Uniunii Europene, ministrul Nicu Popescu i-a mulțumit omologului său pentru tot sprijinul acordat țării noastre în această perioadă. Astfel, în timpul președinției Suediei, Republica Moldova a trimis primele sale contribuții la raportul de extindere al UE. În acest raport, s-a detaliat progresele semnificative înregistrate de țara noastră în implementarea celor nouă recomandări ale Comisiei Europene. A fost o cooperare excelentă cu Suedia în această perioadă, consultându-ne pe majoritatea aspectelor ale recomandărilor Comisiei Europene.

„La fel, dorim să întărim colaborarea economică cu partenerii noștri suedezi. Suedia a devenit o nouă piață pentru fructele și legumele noastre, iar primele mere moldovenești sunt deja prezente pe rafturile magazinelor suedeze. De asemenea, Suedia se află printre cei mai importanți donatori pentru țara noastră și am exprimat speranța ca această colaborare să continue și în viitor.

La final i-am mulțumit omologului meu suedez pentru sprijinul acordat în organizarea celei de-a doua ediții a Summit-ului Comunității Politice Europene în Republica Moldova, care a demonstrat că avem toate resursele necesare pentru a accelera procesul de aderare la Uniunea Europeană.” – a menționat oficialul moldovean.

Total
0
Shares
Total
0
Share