Nicu Popescu va reprezenta Republica Moldova la Summitul NATO de la Vilnius

 

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, a anunțat că va efectua o vizită oficială în perioada 11-12 iulie în Vilnius, Lituania, pentru a participa la Summitul NATO. Acest eveniment important reunește miniștrii de externe ai statelor membre NATO și ai statelor partenere invitate, oferind o platformă pentru discuții privind evoluțiile din domeniul securității și consolidarea parteneriatului cu Alianța Nord-Atlantică.

Ministrul Popescu va avea ocazia de a susține un discurs în cadrul reuniunii miniștrilor de externe, în care va evidenția progresele înregistrate în domeniul securității și va explora modalitățile de consolidare a parteneriatului Republicii Moldova cu NATO. Acest discurs va sublinia importanța cooperării continue între statele membre ale NATO și țările partenere în abordarea provocărilor actuale la adresa securității internaționale.

Pe parcursul vizitei sale, ministrul Popescu va avea întâlniri bilaterale cu omologi și oficiali din statele membre NATO și țările partenere, cu scopul de a discuta aspecte specifice ale cooperării în domeniul securității și de a întări relațiile diplomatice dintre Republica Moldova și celelalte state participante. Aceste întâlniri vor oferi oportunitatea de a explora posibilități noi de colaborare și de a consolida parteneriatele existente, în beneficiul securității și stabilității regionale.

Total
0
Shares
Total
0
Share