Externe

Noi alegeri în Israel, după ce Parlamentul a fost dizolvat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Israel va organiza noi alegeri pe 2 martie, acesta fiind al treilea tur de scrutin în mai puţin de un an, a decis joi Parlamentul, după ce premierul Benjamin Netanyahu şi principalul său rival nu au reuşit după celelalte două alegeri anterioare formarea unei coaliţii de guvernare, potrivit Reuters.

Cu 94 de voturi pentru şi niciunul împotrivă parlamentarii au aprobat o moţiune de dizolvare a Parlamentului şi de stabilire a noii date electorale. Această decizie a fost luată la câteva ore după expirarea termenului limită pentru a forma un guvern în urma ultimelor alegeri din septembrie.

În acel scrutin şi în cel din aprilie, partidul conservator Likud condus de Netanyahu s-a impus în faţa partidului fostului general Benny Gantz, Alb şi Albastru. Niciuna nu a reuşit să strângă suficient sprijin în Knesset (Parlamentul israelian), care are 120 de locuri, pentru o coaliţie stabilă.

În calitate de premier interimar, Netanyahu va rămâne în funcţie până când se va forma un nou Guvern – un proces care s-ar putea prelungi mai multe luni în urma alegerilor din martie dacă se va lua în considerare ceea ce este probabil să fie o nouă rundă chinuitoare de formare a unei noi coaliţii.

Citește și: (video) Vine POTOPUL? Un olandez a construit Arca lui Noe în mărimi naturale și se îndreaptă spre Israel!

loading...

Comments are closed.