Norvegia // Poliţia a început chestionarea premierului Erna Solberg pentru încălcarea restricţiilor

Poliţia norvegiană a anunţat marţi că a început chestionarea şefei guvernului, Erna Solberg, în legătură o petrecere de ziua de naştere pe care a organizat-o în luna februarie, ceea ce ar putea duce la o amendă de 10.000 de coroane norvegiene (1.165 dolari) pentru încălcarea regulilor de distanţare socială aferente COVID-19, informează Agerpres.ro

Am început o investigaţie şi parte a acesteia implică intervievarea prim-ministrului. Am luat iniţiativa şi chestionarea a început”, a declarat inspectorul de poliţie Per Morten Sending.

Ancheta ar urma să se încheie în această săptămână.

Erna Solberg a prezentat scuze pentru că, alături de 13 membri ai familiei, a sărbătorit într-o staţiune montană împlinirea vârstei de 60 de ani, în pofida unei interdicţii guvernamentale privind evenimentele cu mai mult de zece participanţi.

Am planificat o cină la un restaurant, care am crezut că respectă normele privind coronavirusul. A fost un restaurant unde am rezervat trei mese separate şi am păstrat distanţa între noi”, a explicat Solberg.

‘Pot doar să prezint scuze pentru faptul că nu am înţeles că aceasta, potrivit definiţiei din lege, este un eveniment”, a adăugat ea.

Şefa guvernului de la Oslo a susţinut impunerea de reguli stricte pentru a încetini răspândirea SARS-CoV-2, ceea ce a făcut ca Norvegia să înregistreze una dintre cele mai mici rate de infectare şi printre cele mai puţine decese cauzate de COVID-19.

Totuşi, ţara nordică raportează în prezent o creştere rapidă a numărului de infectări cu tulpini mai contagioase ale coronavirusului, ceea ce sporeşte presiunea asupra spitalelor.

Citește și: Cercetătorii brazilieni alertează asupra mutaţiilor apărute în noile variante ale SARS-CoV-2

Total
0
Shares
Total
0
Share