Alte știri

Noua ambasadoare a Moldovei în SUA: În curând, mă voi prezenta la post pentru a prezenta scrisorile de acreditare Președintelui Donald Trump

Pinterest LinkedIn Tumblr

Toate procedurile legale pentru numirea Cristinei Balan în calitate de ambasador al Republicii Moldova în Statele Unite ale Americii au fost îndeplinite. În curând, ea se va prezenta la post pentru a prezenta scrisorile de acreditare Președintelui Donald Trump.

„Mulțumesc autorităților de la Chișinău pentru încrederea acordată. Este un statut care aduce cu sine o responsabilitate deosebită în a continua dezvoltarea relațiilor între țara noastră și SUA. Totodată, am înaintat conducerii Partidului Democrat decizia mea de suspendare din calitatea de membru, pe durata mandatului. Le sunt recunoscătoare colegilor pentru întreaga susținere pe care mi-au arătat-o în această perioadă”, a scris Cristina Balan pe Facebook.

Noua ambasadoare în SUA se declară bucuroasă să-și servească țara la Washington D.C. într-un an determinant pentru drumul vestic al Moldovei.

Cristina Balan a fost până acum vicepreşedinte al PDM, având ca responsabilitate gestionarea domeniului afacerilor externe al PDM. Ea este de asemenea preşedintele Fundaţiei pentru o Democraţie Modernă. Are experienţă îndelungată de conducere în mediul privat. Este căsătorită, are doi copii şi vorbeşte limbile română, engleză şi rusă.

Amintim că SUA, UE și România sunt principalii trei parteneri strategici în politica externă promovată de Guvernul Filip.

loading...

Comments are closed.