Noua ministră a Sănătății renunță la “Un doctor pentru tine”: Nu mai cheltuim bani pe cai verzi

LIVE din fața Guvernului filip, Silvia Radu lansarea programului „Un doctor pentru tine”, republica moldova sanatate, pdm, partidul democrat vlad plahotniuc 

Noul ministru al Sănătății, Ala Nemerenco a anunțat că începând de astăzi, proiectul “Un doctor pentru tine”, se închide. În opinia acesteia, proiectul dat este echivalent cu cai verzi, iar medicii ar trebui să stea la vatră.

Aceasta a anunţat pe Facebook că încheie campania, lansată de Guvernul Filip pentru a spori accesul populației din zonele rurale la servicii specializate. Campania, care a fot susţinută şi de OMS.

Nemerenco nu s-a oprit aici, aceasta a mai scris că rezidenţii, care le acordau oamenilor asistenţă medicală, “vânturau vânt prin ţară” şi a recurs la ameninţări: “Iar cu cei care încă scriu rapoarte și fac comunicate despre caravana fericirii electorale în loc să-și suflece mânecele să muncească la greu pentru acest popor, va trebui pur și simplu să ne luăm rămas bun.”

Cu o reacție a venit și fostul prim-ministru, Pavel Filip. Acesta a declarat că peste 80 de mii de oameni au fost consultați gratuit, în cadrul campaniei “Un doctor pentru tine”. ” Dacă stai în birou în Chișinău și scrii postări pe Facebook, nu construiești un sistem medical puternic și nici nu vezi cât de mari sunt problemele în satele noastre. Este un domeniu complicat, de asta am venit cu acest program de profilaxie. Închiderea lui cum va rezolva problemele care sunt?” se întreabă Filip.

Campania „Un doctor pentru tine” a fost lansată în august 2018. Premierul de atunci, Pavel Filip, menționa că este o campanie în care zeci de medici vor merge în sate să ofere servicii gratuite cetățenilor. „Sănătatea este o prioritate pentru noi. Una din problemele cu care oamenii se confruntă este lipsa medicilor la sate. Vreau să vă asigur că Guvernul ştie ce trebuie de făcut ca să înlăturăm această problemă”, argumenta Pavel Filip necesitatea proiectului.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share