Nouă oameni au murit și 50 au fost răniți, după ce o scenă s-a prăbușit, în timpul unui miting electoral din Mexic

Nouă oameni au murit, printre care un copil, şi aproximativ 50 de persoane au fost rănite, după ce o scenă s-a prăbușit în timpul unui miting electoral din nordul Mexicului, scrie Agerpres.ro

Tragedia a avut loc în cadrul unei întâlniri cu Jorge Alvarez Maynez, candidatul prezidențial al formațiunii ”Mișcarea cetățenilor”.

Scena s-a prăbușit peste participanții la miting în urma unei rafale din oraşul San Pedro Garza Garcia, o localitate bogată de lângă hubul industrial Monterrey. Într-o înregistrare video se poate vedea cum structura de deasupra scenei se prăbuşeşte brusc peste mulțime, în timp ce politicienii fug la adăpost, iar oamenii panicați aleargă în diferite părți.

Candidatul Alvarez Maynez a anunţat că este bine după ce a fost transportat la spital, dar că membri ai echipei sale au fost răniți şi că îşi suspendă activitățile de campanie.

Într-o înregistrare video postată, înainte de mitingul electoral, pe rețelele sociale, guvernatorul statului Nuevo Leon unde a avut loc tragedia, Samuel Garcia, i-a avertizat pe locuitori să rămână în case în timpul furtunii puternice din zonă, afirmând că vremea rea a contribuit la accident.

Alvarez Maynez este pe locul al treilea în cursa pentru alegerile prezidențiale din Mexic ce vor avea loc în 2 iunie.

Total
0
Shares
Total
0
Share