Politic

Nouă persoane publice învinuite în cauza penală privind concesionarea Aeroportului

Pinterest LinkedIn Tumblr

O persoană juridică și opt persoane publice sunt puse sub învinuire în cauza penală privind concesionarea Aeroportului Internațional Chișinău. Declarația a fost făcută de Procuratura Anticorupție, refuzând să dea nume, dat fiind faptul că urmărirea penală este în desfășurare. 

La 22 ianuarie, deputatul Alexandr Slusari a solicitat ca PA să comunice dacă Valeriu Lazăr, fost ministru al Economiei, Tudor Copaci, fost șef al Agenției Proprietății Publice, și Iurie Leancă, fost prim-ministru, au statut de bănuiți și/sau învinuiți în elaborarea și aprobarea Hotărârii nr. 321 cu privire la aprobarea concesionării activelor Î.S. „Aeroportul Internaţional Chişinău” şi a condiţiilor concesionării acestora.

Într-un răspuns publicat astăzi, 7 februarie, PA menționează că urmărirea penală este în desfășurare și va furniza informații atunci când aceasta va fi finalizată, precizând că opt persoane publice și cu persoane de demnitate publică, precum și o persoană juridică sunt puse sub învinuire.

Totodată, PA subliniază că la cauza din septembrie 2019 au fost conexate încă trei. Toate sunt bazate pe infracțiuni ca: escrocheria, delapidarea averii străine, spălarea banilor, abuzul de putere/de serviciu, excesul de putere/depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Citește și: Andrei Năstase, promotor al TRASEISMULUI politic: „Îndemn membrii PDM să vină la Platforma DA”

loading...

Comments are closed.