Externe

Noul ambasador al SUA în Republica Moldova a depus jurământul și urmează să vină la Chișinău

Pinterest LinkedIn Tumblr

Noul ambasador al SUA în Republica Moldova, Kent Logsdon, a depus, la Washington, jurământul de intrare în funcție. Ambasadorul Logsdon va sosi în curând în Moldova pentru a conduce echipa Ambasadei „în continuarea consolidării relației bilaterale SUA – Moldova pe care cele două țări ale noastre au edificat-o în ultimii 30 de ani”, se arată într-un comunicat de presă al Ambasadei SUA în Republica Moldova, citat de IPN.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Ambasadorul va sosi la Chișinău alături de soția sa, Michelle, ofițer recent pensionat al Serviciului Afaceri Externe.

Kent Logsdon este originar din Sewickley, Pennsylvania. Deține o diplomă de master în relații internaționale de la Universitatea din Virginia și o diplomă de licență în guvernare de la Universitatea Notre Dame.

Este membru de carieră al Serviciului Diplomatic de nivel superior și a fost șef de cabinet al Subsecretarului pentru Creștere Economică, Energie și Mediu și, înainte de aceasta, a fost asistent principal adjunct al Secretarului de Stat în Biroul Resurse Energetice. A fost, de asemenea, șef adjunct al misiunii Ambasadei SUA la Berlin, Germania, servind ca însărcinat cu afaceri, din ianuarie 2017 până în mai 2018.

Ambasadorul Logsdon vorbește limbile rusă, ucraineană, thailandeză și germană. Studiază limba română.

loading...

Comments are closed.