Noul an 2019 începe cu majorări de pensii pentru vârstnici

cresc pensiile, Guvernul Filip, PDM, Plahotniuc, Vlad Plahotniuc, se majoreaza pensiile, pensiile pentru batrani se majoreaza din nou, pensia minima creste
Prima zi a anului 2019 începe cu o veste bună pentru vârstnicii care au venituri mai mici de 1589 de lei. Aceştia vor primi, din data de 1 ianuarie, pensii mai mari cu 10 la sută.

Proiectul a fost adoptat la iniţiativa preşedintelui PDM, Vlad Plahotniuc. Majorarea cu 10 la sută a pensiilor mai mici decât minimul de existenţă este suplimentară indexării care are loc anual în luna aprilie.

Tot de astăzi, intră în vigoare legea care prevede recalcularea alocaţiilor persoanelor care s-au pensionat până în anul 1.999 şi care au muncit după aceasta minimum 15 ani, contribuind la bugetul de stat. Astfel, în jur de 2 500 de pensionari vor beneficia de alocaţii majorate până la 4.770 de lei.

Tot în ianuarie, aproximativ 61 de mii de cetăţeni se vor bucura de ajutorul unic de sărbători în valoare de 600 de lei. Este vorba de persoanele care primesc alocaţii sociale de stat de câteva sute de lei, deoarece nu au un stagiu complet de cotizare. Acest suport unic a ajuns deja şi în buzunarele altor aproximativ 550 de mii de persoane, care au pensii mai mici de 2000 de lei.
Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share