Noul bașcan al Găgăuziei, după anunțul făcut de Radu Marian: Este inacceptabil!

Bașcanul nou-ales al Autonomiei Găgăuze, Evghenia Guțul, și-a exprimat, pe pagina sa de Facebook, nemulțumirea și dezacordul față de declarația președintelui Comisiei economie, buget și finanțe, Radu Marian, privind reducerea bugetului Găgăuziei cu jumătate de miliard de lei. Guțul a calificat această situație drept inacceptabilă și a spus că nu este surprinsă de o asemenea decizie.

Proiect semnat de Radu Marian: Restituirile TVA către agenții economici din autonomia găgăuză se vor face din bugetul UTAG

„Dragi prieteni, PAS și Sandu nu încetează să ne uimească cu „surprizele” lor! Este în firea lor să facă așa! Dar noi nu avem nicio intenție să cedăm acestor tactici ipocrite! Potrivit lui Radu Marian, bugetul Republicii Moldova va economisi astfel o jumătate de miliard de lei, iar resursele acumulate vor fi folosite în alte scopuri. Voi, locuitorii Găgăuziei, vă veți descurca singuri? Câtă ipocrizie există în acești oameni?! Faptul că sunt gata să sacrifice condițiile de trai ale cetățenilor noștri pentru interesele lor egoiste este un motiv de îngrijorare serioasă! Astfel de acțiuni nu fac decât să demonstreze că autoritățile, din proprie inițiativă, se disociază de Autonomie”, a menționat ea.

Guțul a mai subliniat că declarația a fost făcută în ajunul inaugurării ei, ceea ce demonstrează faptul cum autoritățile încearcă încă o dată să împiedice activitatea echipei lui Ilan Șor și nu pot să recunoască înfrângerea definitivă. Cu toate acestea, ea a dat asigurări că împreună cu oamenii din echipa sa își vor îndeplini promisiunile electorale și sunt pregătiți pentru orice intervenție din exterior.

„Dar repet – suntem pregătiți pentru orice trucuri! Vom respecta toate promisiunile electorale! Ne respectăm cuvântul! Am pus întotdeauna interesele poporului nostru pe primul loc! Experiența noastră arată că este posibil să fii un lider responsabil fără să te bazezi pe puterea centrală și, totuși, să faci mult mai mult pentru autonomie. Continuăm să punem în aplicare programele de reconstrucție a Găgăuziei. În echipa noastră sunt profesioniști și oameni cu aceeași gândire, care sunt gata să lupte pentru bunăstarea Găgăuziei și a locuitorilor săi, ceea ce, apropo, nu se poate spune despre Sandu și PAS”, a declarat politicianul.

Guțul i-a asigurat pe locuitorii Găgăuziei că ea și echipa sa, condusă de Ilan Șor, vor da dovadă de onestitate și loialitate față de regiune. Bașcanul și-a exprimat, de asemenea, încrederea în forța și unitatea poporului și a promis să creeze un viitor luminos și de succes pentru Găgăuzia.

Amintim că, inaugurarea noului bașcan ales al Autonomiei Găgăuziei, Evghenia Guțul, va avea loc pe 19 iulie 2023, la Comrat.

Total
0
Shares
Total
0
Share