Noul bașcan ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul, a început să ajute locuitorii autonomiei

 

Noul bașcan ales al Găgăuziei, Evghenia Guțul, a început să ajute locuitorii autonomiei fără a aștepta încheierea procedurilor birocratice de transmitere a competențelor. Ea a mers ieri la azilul de vârstnici „Atîrlîk” din Vulcănești, care funcționează din iunie 2005 și are 14 angajați, și a transmis, așa cum a promis anterior, numărul necesar de saltele ortopedice pentru beneficiarii instituției.

„Bunicii au mare nevoie de grija și atenția noastră. Este important pentru ei să știe că sunt iubiți și îngrijiți”, a menționat Guțul.

De asemenea, datorită grijii bașcanului ales, s-a împlinit visul mai vechi al unui locuitor al satului Copceac, Fidor, de a obține un scaun cu rotile. Nevoit să meargă cu mare dificultate în cârje, el părăsea foarte rar pereții casei sale. Și locuitorul comunei Svetlîi, Ivan, este hotărât să-și restabilească funcțiile picioarelor, prin exerciții pe bicicleta fitness, care i-a fost oferită în dar. El chiar i-a promis noului bașcan că îi va trimite cât mai curând posibil înregistrarea video cu exercițiile sale.

De un dar mult așteptat au avut parte personalul Grădiniței „Iagodka” din orașul Vulcănești și micuții lor discipoli. Este vorba de un climatizor, care le va fi de mare folos pe timp de vară. De asemenea, instituția preșcolară a primit în dar un acordeon nou-nouț.

Copiii din satul Baurci și orașul Comrat au primit mingi de volei. Evghenia Guțul este convinsă că viitorul îi aparține tineretului progresit și activ. De aceea, este nevoie să-i fie acordată o atenție deosebită.

„Cel mai important lucru pentru echipa lui Ilan Șor este o populație fericită în Găgăuzia noastră. Voi face totul pentru ca fiecare cetățean să se simtă în siguranță, să aibă posibilități de a se dezvolta, de a studia, de a munci în patrie și să nu se gândească să se mute în străinătate. Aceasta este doar o mică parte din ceea ce face echipa lui Ilan Șor. Vor urma multe altele”, a promis Guțul.

Total
0
Shares
Total
0
Share