Noul beneficiar al Gas Natural Fenosa este partener de afaceri cu miliardarii ruși, apropiați ai lui Putin

jiri smejc, investitori straini moldova, ministerul economiei, vinzarea aeroportului, vinzarea gas natural fenosa, proprietar union fenosa, guvernul sandu

Astăzi ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan, a susținut o conferință de presă, în care a vorbit despre vânzarea aeroportului familiei Rotchild, dar și despre noii beneficiari ai Union Fenosa, care din spusele lui Brânzan, este un miliardar din Cehia, pe nume Jiri Smejc.

În cadrul conferinței de presă, fiind întrebat de jurnaliști cu privire la tranzacția Gas Natural Fenosa, ministrul a spus că a fost făcută o investigare totală și a avut loc o întâlnire cu ambele părți, atât vânzătorul cât și cumpărătorul. În urma unei întâlniri la care a asistat personal Vadim Brânzan, a fost identifica și beneficiarul final al tranzacției, care este o persoană fizică, miliardar ceh pe nume Jiri Smejc.

Vadim Brânzan a spus că Smejc deține 80% din investiție, el personal semnând un acord de neînstrăinare a activelor fără acordul preliminar al Consiliului Suprem de Securitate. Acest lucru s-a făcut, pentru ca Gas Natural Fenosa să nu ajungă peste noapte în mânile unor persoane nedorite.

În urma unei simple căutări pe Google, ne putem convinge că de fapt, Jiri Smejc are mai multe afaceri în Federația Rusă, inclusv este partener cu un șir de miliardari din domeniul financiar bancar.

În Federația Rusă, acesta avea cotă parte în Polymetal, companie controlată de Alexandr Nesis, un om apropiat lui Vladimir Putin, totodată, are cotă în Eldorado. Există probabilitatea ca această tranzacție să fie făcută cu susținerea actorilor din Federația Rusă.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share