Alte știri

Noul ministru al justiției a fost însărcinat de Președinte să facă claritate privind concursul la funcția de Procuror General

Pinterest LinkedIn Tumblr

Avocatul Fadei Nagacevschi este noul ministru al Justiției, acesta fiind numit în funcție la 14 noiembrie odată cu investirea noului Cabinet de Miniștri, scrie bizlaw.md

Noul ministru a fost prezentat colectivului ministerului astăzi de către șeful statului, Igor Dodon și prim-ministrul, Ion Chicu.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Președintele i-a cerut noului ministru claritate în ceea ce privește consursul la funcția de Procuror General, și a menționat referitor la reforma justiției că ”trebuie elaborat dacă este cazul un nou concept care să fie transmis către Comisia de la Veneția până la finele săptămânii viitoare, astfel ca în luna decembrie să avem un aviz pozitiv din partea Comsiei de la Veneția, iar în baza acestui aviz, în a doua jumătate a lunii decembrie, la Parlament aceste legi să fie aprobate”.

Și noul premier, Ion Chicu, a declarat că reforma justiției este o prioritate esențială în activitatea Guvernului. Noua Guvernare și-a asumat această responsabilitate de a avansa pe dimensiunea reformei justiției.

Fadei Nagacevschi a declarat că este deschis pentru realizarea reformei justiției împreună cu echipa ministerului: ”Obiectivul meu primar este consolidarea echipei Minsiterului Justiției, astfel încât să conclucrăm eficient și rapid în vederea obținerii unor rezultate frumoase privind reforma sectorului justiției”.

Fadei Nagacevschi este avocat. Acesta a absolvit Universitatea de Stat din Moldova și deține masteratul în Drept. A fost membru al Asociației Obștești ”Juriști pentru drepturile omului” în cadrul căreia a activat în Comisia de licențiere a activității notariale.

Fadei Nagacevschi a fost până în prezent și consilierul președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi.

 

loading...

Comments are closed.