Noul ministru al MAI, Adrian Efros, și-a anunțat prioritățile: Scăderea timpului de intervenție și creșterea încrederii cetățenilor

Adrian Efros, ministrul MAI

Noul ministru al Afacerilor Interne, Adrian Efros, a prezentat prioritățile mandatului său și obiectivele politicii bugetar-fiscale pentru anul 2024 în cadrul discursului său inaugural. În primele trei zile de la preluarea mandatului, ministrul a avut întâlniri cu managerii de nivel superior din cadrul ministerului și cu structurile subordonate pentru a înțelege problemele și provocările fiecărui domeniu.

Una dintre principalele priorități ale mandatului său este scăderea timpului de intervenție la evenimente și incidente la maximum 15 minute. Pentru a atinge acest obiectiv, se va reevalua procedurile de intervenție, se vor construi echipe corect planificate pentru o acoperire eficientă a teritoriului național și se va asigura pregătirea personalului pentru o reacție rapidă și profesionistă. De asemenea, se vor implementa proceduri unice pentru o administrare coerentă și o acțiune eficientă.

Creșterea încrederii cetățenilor în sistemul afacerilor interne reprezintă o altă prioritate majoră. Ministrul Efros a subliniat că are zero toleranță față de corupție și că va asigura resursele necesare pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor de corupție. În plus, se vor pune în aplicare măsuri de prevenție și capacitate de anticipare, iar angajații din sistem vor beneficia de un pachet social adecvat și ghiduri transparente pentru o carieră predictibilă.

În ceea ce privește integrarea europeană a Republicii Moldova, ministrul Efros a subliniat că MAI va juca un rol central în acest proces, fiind parte din capitolul 24 privind justiția, libertatea și securitatea. Pentru a accelera implementarea proiectelor existente și identificarea de noi inițiative, va fi necesară o mobilizare atentă și bine coordonată a resurselor.

Ministrul Efros a anunțat și trei campanii cu impact direct asupra siguranței și calității vieții cetățenilor. Aceste campanii vizează responsabilizarea participanților la trafic, intensificarea patrulării în zonele de agrement și rezidențiale, precum și disciplinarea participanților la raliurile nocturne.

În final, ministrul Efros a subliniat importanța resursei umane și a promis să promoveze grija față de angajați. El a evidențiat faptul că resursa umană reprezintă cea mai importantă componentă a ministerului și că împreună cu o echipă eficientă, vor putea atinge cu succes obiectivele propuse.

Noul ministru a menționat că deja a demarat procesul de calibrare al resurselor instituționale, inclusiv cele financiare și logistice, pentru a stabili etape concrete ce vor contribui la atingerea obiectivelor stabilite. În plus, el va continua colaborarea cu partenerii de dezvoltare pentru a susține implementarea eficientă a priorităților asumate, asigurând că toate procesele vor fi incluzive, transparente și sincronizate.

Total
0
Shares
Total
0
Share