Noul șef al Aeroportului, numit de PAS, a majorat taxa de parcarea automobilelor în parcarea construită de Avia Invest

Noul șef al Aeroportului Internațional Chișinău, numit de către PAS, a majorat taxa de parcare pentru automobile în parcarea construită de Avia Invest.

Noul preț este de 20 lei pe oră, în comparație cu prețul anterior de 10 lei pe oră – tarif valabil în perioada când Aeroportul era administrat de firma concesionară.

Noul tarif este publicat și pe pagina oficială a Aeroportului.

Aeroportul Internațional Chișinău oferă oaspeților săi o parcare auto disponibilă 24 de ore, amplasată chiar în fața terminalului. Obiectivul a fost construit de către Avia Invest, o companie afiliată liderului politic Ilan Șor.

Parcarea auto a Aeroportului Internațional Chișinău dispune de 4 niveluri moderne cu supraveghere video și poate găzdui 799 de automobile. Nivelele 1, 2 și 3 au 571 de locuri de parcare acoperite, în timp ce nivelul 4, cel superior, are 228 de locuri de parcare deschise. Nivelele sunt numerotate corespunzător pentru a ușura orientarea în parcarea respectivă. Panourile informative amplasate în parcare afișează numărul locurilor disponibile pe fiecare nivel. În parcarea întregului perimetru sunt instalate semne de circulație și indicatoare, iar marcajul corespunzător este aplicat pentru a facilita desfășurarea traficului.

Pe toate nivelele există locuri de parcare special destinate persoanelor cu nevoi speciale, marcate corespunzător. De asemenea, parcarea este dotată cu două lifturi pentru transportarea persoanelor și a mărfurilor, rampe de trecere între niveluri pentru vizitatori și vehicule, un sistem de control și supraveghere video, dispozitive de informare și alte echipamente necesare, conforme cu standardele europene. Fiecare pilon din parcarea auto este prevăzut cu colțuri reflectorizante și bordură din cauciuc pentru a preveni deteriorarea automobilelor.

Contractul de concesiune a fost anulat la inițiativa Guvernului Chicu, procesul fiind continuat și de către actuala guvernare.

Total
0
Shares
Total
0
Share