Politic

Nu Corupției! Primăria capitalei va elabora un plan împotriva corupției pentru perioada 2018-2020

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria Capitalei a decis să lupte cu fenomenul corupţiei. O dispoziţie în acest sens a fost semnată de primarul general interimar, Silvia Radu. Astfel, va fi creat un plan local anticorupţie pentru anii 2018-2020, care prevede simplificarea obţinerii unui şir de acte. Autorităţile îşi propun să simplifice procedura de obţinere a unor acte sau decizii.

În acest plan vom revedea lista serviciilor prestate de primărie pentru a-l simplifica cu cât mai puţine servicii care se suprapun. Planul anticorupţie va elimina la maxim contactul cu birocraţia„, a declarat Silvia Radu, primar general interimar.

Autorităţile îşi propun să creeze şi un ghişeu unic pentru a simplifica obţinerea actelor evitând contactul cu funcţionarii publici. Pentru crearea acestui document a fost constituit un grup de lucru, preşedintele acestuia este chiar primarul general interimar, Silvia Radu. Printre membrii grupului se regăsesc şi cei doi viceprimari ai Capitalei, Nistor Grozavu şi Ruslan Codreanu, transmite Publika.

Documentul urmează să fie coordonat cu Centrul Naţional Anticorupţie şi ulterior înaintat către Consiliul municipal Chişinău pentru aprobare. Planul va intra în vigoare din 1 ianuarie 2018.

loading...

Comments are closed.