Social

O fetiță de origine română este singura elevă dintr-o școală din Italia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Alessia, o fetiță de 12 ani cu părinți români, a rămas singura elevă din școala gimnazială de pe insula italiană Capraia. Chiar dacă situația este neobișnuită, eleva spune că nu este deloc deranjată și chiar este fericită pentru că atenția profesorilor este îndrepată exclusiv asupra ei, scrie digi24.ro

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Alessia Vrâncianu are părinți români, însă este născută în Italia. Familia ei locuiește pe insula Capraia, din arhipelagul Toscan, situată la aproximativ 60 de kilometri de orașul de coastă Livorno și la 30 de insula Corsica. Pe insula care în mare parte a fost declarată parc natural trăiesc în total 376 de oameni. Școala la care învață Alessia mai include o clasă primară și o grădiniță.

Până anul trecut, Alessia a mai avut o colegă, Jessica, care îi este și prietenă. Aceasta, însă, s-a mutat pe continent împreună cu părinții. Deși nu a fost deloc încântată că prietena ei a plecat, Alessia s-a obișnuit cu situația. „Chiar sunt fericită. Am o școală numai pentru mine, profesori excelenți care mă urmăresc în orice moment, prieteni care vin să mă viziteze în fiecare weekend”, a declarat ea pentru Corriere della Sera.

Eleva are trei profesori și posibilitatea de a urma online anumite lecții la o școală gimnazială din Livorno. De asemenea, câteva zile pe lună merge fizic la această școală, pentru a relaționa direct cu alți elevi de vârsta ei.

Stefania Benedetti, directoarea școlii de pe insulă, spune că Alessia s-a adaptat foarte bine la situația actuală și că rezultatele ei sunt excelente. „Suntem foarte mulțumiți chiar dacă la început au fost niște rezerve, însă Alessia învață, este liniștită și are note bune la toate materiile”, a spus aceasta.

loading...

Comments are closed.