Politic

Nu mai sunt probleme în țară? PAS este preocupat acum de Regulamentul Parlamentului. Iată ce propun

Pinterest LinkedIn Tumblr

Prin intermediul unei conferințe de presă, deputații fracțiunii Partidului „Acțiune și Solidaritate”, propun modificarea regulamentului intern al Parlamentului.

Deputații PAS, Lilian Carp și Galina Sajin, au anunțat în cadrul unei conferințe de pres că își doresc modificarea regulamentului Parlamentului. Ei cer ca pe site-ul instituției să fie afișate toate amendamentele, luările de cuvânt și proiectele înregistrate de aleșii poporului în dreptul fiecărui deputate în parte.

Publicarea amendamentelor înregistrate de deputați în secțiunile dedicate lor pe site-ul parlamentului, publicarea întrebărilor și interpelărilor, cât și a răspunsurilor aferente, publicarea luărilor de cuvânt. La moment site-ul Parlamentul nu permite publicarea acestor tipuri de informații.” a declarat Galina SAJIN, DEPUTAT PAS.

Lilian Carp susține că asta ar permite o mai bună monitorizare a activității deputaților, în special cei veniți din circumscripții.

Acest lucru e important si in urma alegerilor. Avem deputati pe circumscriptii si trebuie sa vedem care este activitatea lor si interactiunea lor cu alegatorii.” a spus Lilian Carp, deputat PAS.

Deputații susțin că astfel se va aplica transparentizarea activității instituției. Inițiativa a fost înregistrată astăzi și urmează să fie inclusă pe ordinea de zi pentru a fi dezbătută și supusă votului.

Sesiunea de primăvară a legislativului va începe în luna februarie.

Citește și: Mesajul de condoleanțe al Conducerii Republicii Moldova în legătură cu decesul artistului Ștefan Petrache

 

loading...

Comments are closed.