Numărul bolnavilor de rujeolă a crescut! Câte cazuri s-au înregistrat în doar o săptămână?

Alertă în România, 59 de copii au murit din cauza că nu erau vaccinați, rujeola, spitale bucuresti

Numărul bolnavilor de rujeolă a crescut în ultima săptămână, atingând cifra de 239 cazuri. Dintre acestea 17 au fost confirmate în luna septembrie, astfel în țară se menține Codul portocaliu de rujeolă, transmite MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în perioada 01-25 septembrie curent, au fost înregistrate 17  cazuri de rujeolă. Ultima îmbolnăvire cu rujeolă s-a înregistrat în satul Copceac, raionul Ceadâr-Lunga, la data de 23 septembrie, șase copii au contactat virusul de la un minor care a fost împreună cu familia în Germania. Toți copiii bolnavi nu sunt vaccinați și nu frecventează instituțiile de învățământ.

În context, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale îndeamnă și solicită tuturor părinților care observă semne de boală la copii să se adreseze imediat la medicul de familie. Rujeola este o boală periculoasă și contagioasă iar un bolnav poate infecta 18 persoane.

Autoritățile anunță că pe întreg teritoriul țării se menține Cod portocaliu privind riscul de răspândire a rujeolei, fiind asigurată supravegherea epidemiologică în regim de 24 de ore.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale accentuează că vaccinarea este unica și cea mai eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu rujeolă și îndeamnă populația să se vaccineze pentru a fi protejată de bolile transmisibile.

Total
0
Shares
Total
0
Share