Numărul cazurilor de COVID-19 sunt în creștere în Republica Moldova

Agenția Națională pentru Sănătate Publică și subdiviziunile teritoriale anunță că săptămâna trecută au fost au fost înregistrate 138 de cazuri de COVID-19 (în regiunea transnistreană – 2 cazuri), cu o creștere de 2,46 ori, comparativ cu săptămâna precedentă.

Numărul de cazuri COVID-19 în rândul copiilor până la 14 ani, în luna iulie a fost 9, comparativ cu luna iunie, când au fost înregistrate 8 cazuri.

Tendințele regionale ale subliniilor variantelor Omicron în secvențele colectate în perioada 11.07.2023-08.08.2023 evidențiază circulația diferitor variante ale tulpinilor virusului SARS-CoV-2, inclusiv ale variantei recombinate EG 5.1 în 18,57% din specimenele supuse secvențierii.

ANSP amintește despre respectarea principalelor măsuri de protecție, având în vedere fluxul sporit al cetățenilor care pleacă sau revin din vacanță

„Având în vedere fluxul sporit la frontiera de stat, circulația cetățenilor pentru plecarea și revenirea din vacanță, formarea colectivităților de copii în instituțiile de educație timpurie și învățământ, Agenția Națională pentru Sănătate Publică amintește despre importanța respectării principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea menționăm – distanța fizică între persoane, de minim un metru, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igienă respiratorie; a măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19 (febra, tuse, respirație dificilă, dureri în gât, dureri musculare). Reierăm că vaccinarea împotriva COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces”, menționează specialiștii ANSP.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share