Social

Numărul mare de polițiști implicați în prevenirea infecției cu COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Subdiviziunile MAI desfășoară în continuare acțiuni de informare a populației, dar și de prevenire și stopare a încălcărilor care pot genera transmiterea infecției cu virusul de tip nou.

Pe prima linie, alături de medici, zilnic sunt implicați peste 9 mii de funcționari, polițiști, carabinieri, polițiști de frontieră și salvatori. 20 de angajați ai Ministerului au fost confirmați pozitiv cu acest virus, o persoană a fost externată, 19 sunt internați pentru tratament, inclusiv în Spitalul MAI.

Zilnic, polițiștii, carabinierii și militarii patrulează parcurile, stațiile de transport, curțile blocurilor și localitățile din țară, pentru a asigura informarea cetățenilor despre riscul la care sunt supuși în momentul în care nu respectă măsurile trasate de Comisia pentru Situații Excepționale.

Începând cu ziua de ieri, 7 aprilie, polițiștii de patrulare au intensificat monitorizarea circulației rutiere, astfel, aceștia verifică șoferii pentru a stabili motivul deplasării, starea de sănătate și respectarea regulamentului circulației rutiere.

Astfel, pe parcursul nopții, pe teritoriul țării au fost documentate 14 persoane în stare de ebrietate la volan. În acest sens, acțiunile INP vor continua și în următoarea perioadă, pentru asigurarea securității rutiere și prevenirea incidentelor provocate de aceste încălcări.

Totodată în raionul Soroca, Ștefan Vodă și s. Carahasani, unde a fost instituit regim de carantină, sunt impuse restricții de circulație, iar pe teritoriul acestor localități activează posturi fixe și patrule, care monitorizează situația.

Din momentul declarării stării de urgență, la data de 17 martie, angajații Ministerului Afacerilor Interne au constatat 441 de contravenții, cu privire la încălcările măsurilor de prevenire și răspândire a virusului COVID-19, săvârșite de agenți economici, transportatori de pasageri și persoane fizice.

La evidența MAI se află 20.582 de persoane aflate la autoizolare, iar din acest număr, aproximativ 6 mii sunt verificați zilnic la domiciliu, pentru monitorizarea respectării regimului.

MAI solicită cetățenilor să respecte măsurile trasate, să evite ieșirile nemotivate din casă, aflarea în grupuri mai mari de 3 persoane sau alte acțiuni interzise, care pot fi penalizate conform legii.

Citește și: Localitatea Bălceana iese din regimul de carantină totală

loading...

Comments are closed.