Alte știri

Numărul real al morților de COVID-19 în Rusia este mult mai mare. Autoritățile recunosc că 60% dintre decese nu au fost raportate

Pinterest LinkedIn Tumblr

Departamentul pentru sănătate de la Moscova a fost acuzat că nu a raportat numărul real al deceselor provocate de COVID-19. Într-un comunicat, oficialii argumentează că multe dintre decese nu pot fi puse pe seama coronavirusului, pentru că pacienţii se confruntau cu alte boli în stagiu terminal, relatează CNN și Mediafax.

„În unele cazuri, este imposibil să punem decesele pe seama COVID-19. În mai mult de 60% dintre cazuri, decesele au fost provocate de cauze alternative evidente, cum ar fi insuficienţa cardiacă, cancer în stagiul patru, leucemie sau alte boli incurabile”, se arată în comunicat. Oficialii de la Moscova au mai declarat că toate victimele sunt autopsiate pentru a releva cauza morţii şi afirmă că cifrele raportate sunt exacte.

Moscova a înregistrat un total de 11.846 decese în luna aprilie, cu 20% mai mult decât media ultimilor 10 ani. Rusia a înregistrat 252.245 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 2.305 decese. Dintre decese, 639 au fost raportate la Moscova. Autorităţile moscovite spun că 60% dintre decesele totale nu pot fi puse pe seama COVID-19. Pacienţii respectivi sufereau de alte boli: afecţiuni cardiace, cancer, leucemie sau boli autoimune.

Citește și: BILANȚ ALARMANT: Rusia a depăşit 250.000 de cazuri de COVID-19

loading...

Comments are closed.