O adolescentă de 16 ani din Marea Britanie a decedat după ce a luat pastile anticoncepționale ca să scape de durerile menstruale

O adolescentă de 16 ani a murit în mod tragic, după ce a început să ia anticocepționale pentru a calma durerile menstruale. Medicii au diagnosticat-o greșit cu o boală de stomac, deși avea un cheag de sânge pe creier, scrie Observatornews.ro

Layla Khan, în vârstă de 16 ani, avea un viitor măreț în față. Învăța foarte bine și deja era văzută ca o viitoare studentă la Oxford de către profesorii ei. Tânăra a început să se confrunte cu dureri mari în timpul menstruației, așa că a fost sfătuită de prietene să ia pilule contraceptive pentru a scăpa de simptomele dureroase.

A început să le ia pe 25 noiembrie, dar pe 5 decembrie a început să aibă dureri de cap și până la sfârșitul săptămânii a început să aibă vărsături severe. Părinții au sunat la urgențe, îngrijorați de starea adolescentei, însă li s-a spus că „nu există semne de îngrijorare” și că ar trebui să o ducă la control în dimineața următoare.

Adolescentă moartă, după ce a fost sfătuită de prietene să ia anticoncepționale

Luni seară, durerile au început să devină insuportabile pentru Layla. A început să urle de durere și s-a prăbușit în baie. Familia ei a dus-o apoi la spital, unde a fost identificat un cheag de sânge pe creier printr-o scanare CT. În ciuda faptului că a fost supusă unei operații de urgență, tânăra a murit la scurt timp după intervenția chirurgicală.

Claudiu a fost ucis în plină stradă, cu o singură lovitură de cuţit. Decizia judecătorilor italieni, la…
Ipoteză înfiorătoare după moartea celor două femei din Braşov. Cum ar fi ajuns mama arsă de vie, în curte,…
Familia Laylei a vorbit acum pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la această complicație rară a luării pilulei contraceptive, despre care ei cred că ar putea fi cauza cheagului fatal.

„Au spus că au crezut că este o boală de stomac. Au spus că nu există semnale roșii pentru a merge la spital și să meargă la spital miercuri dacă va continua”, a declarat un membru al familiei.

Medicii nu cunosc nicio altă cauză a cheagului de sânge și a spus familiei că nu există nicio infecție.

Total
0
Shares
Total
0
Share